Saturday, February 9, 2013

Täna hommikul ärgates mõtlesin esimese asjana et kõht on tühi :D
Tavaliselt söön hommikuks müslibatooni vms, seekord mõtlesin teha midagi uut ja huvitavat. Mõttesse tuli et tahaks küpsiseid teha, aga ei tea küll milliseid. Siis tuli mulle meelde kui kunagi tehti kuskil kokasaates, mille nime ma kahjuks ei mäleta, täistera pudruhelvestest küpsiseid. Nii ma siis hakkasingi pihta.
Teadsin et meil kodus peaks olema täisterakaerahelbeid, jah just nii, neid oligi. Edasi mõtlesin millega need nagu küpsisteks teha. Mõttesse tuli mesi. Võtsin siis natuke mett ja sulatasin selle mikrolaineahjus vedelaks, valasin selle helveste peale mis juba kausis olid ja segasin segamini.
Edasi mõtlesin et mis kraadi peale ahi panna? Tavaliselt kui midagi teeme siis on 200 või rohkem, nii ma siis paningi 210 kraadi ahjule. Sättisin ahjuplaadi sisse ja tegin armsad nunnud 3 küpsist, mis olid täpselt parajad et kõht täis saada. Peale raputasin natuke fariinsuhkrut ja kaneeli. Niipea kui ahi valmis sai pistsin nad ahju, taimeri panin viieks minutiks. Täpselt sellest piisaski, et saada need krõbedaks. Võtsin need siis ahjust välja ja viisin õue natukeseks jahtuma. Toas oli mõnus lõhn. Super !
Tõin siis küpsised õuest tuppa ja hakkasin sööma. Maitsesid need vägahästi ja saan kindlasti rahule jääda :)
Tsauka,
L.



No comments:

Post a Comment